Вперше для десерту солону карамель використовував П’єр Ерме, приготувавши з неї знамениті тістечка «макарон». Незабаром ідею про поєднання солоного й солодкого в десертах перейняли американські кондитери. Вони почали виготовлення тарталеток з шоколадним кремом і карамеллю.
Масово виробляти таку ексцентричну карамель на кухнях світу стали в 2004 році, після публікації рецепта солоної карамелі в журналі Gourmet. Коли карамель почала свій світовий вояж по кухнях і ресторанам, кожен кулінар застосовував цей інгредієнт на свій смак і розсуд, тому і існує стільки різноманітної продукції з цим видом карамелі.
Зараз солодощі з солоною карамеллю можна знайти буквально всюди: в цукерках, макаронах, тартах, тістечок та інших знаменитих і не дуже десертах. Це і кава з карамеллю, і морозиво, і цукерки з солоно-карамельною начинкою, і шоколад присипаний кристалами солоної карамелі.
Comments