Традиційна кава чудова сам по собі, але для додання ефектності смакових відтінків приходять на допомогу солодкі сиропи. Вони допомагають пом'якшити гіркоту кави. Мода на них прийшла з Америки і поступово перекочувала в Європу, де солодка добавка – неодмінний інгредієнт кавових напоїв. Ми вирішили проаналізувати які сиропи краще підходять до кави, скільки їх потрібно додавати і як вони можуть вплинути на смак готової кави?
ОТЖЕ: ЯКІ СИРОПИ ТРАДИЦІЙНО ДОДАЮТЬ ДО КАВИ
Сиропи можна розділити на кілька основних смакових груп.
Традиційні смаки:
• Фруктові: Жовтий банан, Полуниця, Малина, Абрикос та ін.
• Десертні: Пряник, Тирамісу, Шоколад, Карамель.
• Горіхові: Мигдаль, Фісташка, Фундук.
• Пряні: Ваніль, Кориця, Імбир, Тархун.
• Лікери: Айріш, Амаретто, Бейліс, Піна Колада.
Нетрадиційні смаки:
• Бабл Гам, Гострий, Каштан, Лаванда, Огірок.
Розглянемо популярні сиропи:
Сироп Ваніль — дуже подобається ласунам. Сироп має ніжний, тонкий букет і яскраво виражену солодкість. Він добре пом'якшує міцність і гірчинку кави, при цьому м'яко зберігаючи смак. Тому його поєднують з міцними і гіркими сортами. Аромат ванілі маскує яскраву кислинку, так що і з арабікою він гармонує відмінно. Завдяки тонкому смаку, сироп добре доповнює каву з молоком і морозивом.
Сироп Карамель — володіє тонким смаком, тому його часто беруть для пом'якшення міцного напою, а також для кавових коктейлів. Смак карамелі являється класичною добавкою для кави з молоком, капучіно та еспресо, а також з чистою арабікою.
Сироп Мигдаль — улюбленець солодких коктейлів, він знижує надмірну солодкуватість і підсилює кавову ноту. В натуральний еспресо його використовують для того, щоб підкреслити горіховий післясмак. Мигдальний аромат прекрасно поєднується з американськими сумішами зерен і чистою арабікою, він акцентує фруктову кислинку, характерну для цих сортів.
Сироп Шоколад — головний друг кави. Вони створюють ідеальне смакове поєднання, тому сироп Шоколад додають, щоб глибше розкрити букет натурального напою або надати нову виразність кавовим коктейлям. Шоколадний аромат часто супроводжує рецепти кави з коньяком, лікером або іншим міцним алкоголем.
СКІЛЬКИ ДОДАВАТИ СИРОПУ ДО КАВИ?
Пропорції кави з сиропом кожен вибирає за власними уподобаннями. Але, на підставі порад від відомих бариста, ми рекомендуємо спробувати наступне співвідношення: на кожні 50 міліграм готового напою береться одна чайна ложка сиропу. Ласуни можуть сміливо збільшувати порцію сиропу вдвічі.
The Hammer and Rails podcast is again and far better than at any time. The Significant 10 introduced the up to date 2022 soccer plan yesterday therefore what improved period toward particularly crank out ridiculous states relating to what we believe that Purdue historical past will be. Casey and I change upon this yet basically via one particular video game. Hold inside head Those are simply just very first intestine reactions and not anything we will maintain ourselves towards as the upcoming time https://www.pbfanstore.com/Brian_Waddell_Jersey rolls near. We glance at the non-meeting plan and it all round cupcakeiness. The 3 non-convention game titles that Purdue faces are shifting toward be video games that Purdue, and this instantly superior run offense, should…