Гарячий шоколад завжди був символом комфорту і задоволення. При думці про нього, відразу ж представляється чашка з ароматним напоєм та солодко-гірким смаком на губах. Безсумнівно, від цього, навіть настрій стрімко поліпшується.
І тепер, саме з таким настроєм, варто прочитати нашу статтю. Але для початку, приготуйте собі «напій богів», оскільки це друга назва гарячого шоколаду. Отже, приступимо до екскурсу в шоколадний світ.
Історія гарячого шоколаду – з давнини в наші дні
Відомо, що гарячий шоколад виготовляється з какао-бобів. Перші свідчення про них з'явилися III тисячі років тому до нашої ери. Так, стародавні племена вживали шоколад саме у вигляді гарячого напою. Шоколадні плитки були придумані лише кілька століть тому.
Наприклад: Європа вперше почула про гарячий шоколад в 1527 році, завдяки іспанській експедиції. Завоювавши Мексику, іспанці звернули увагу на незвичайний ритуал у індіанців – розпивання гарячого гірко-гострого напою. В Європі його почали виготовляти інакше (що було найсуворішою таємницею), тому смак напою був набагато м'якше і приємніше. Англійці зробили його ніжним, додавши в гарячий шоколад молоко. Шоколадний бум пережили всі королівські будинки Європи. Таємничий напій вважали афродизіаком, джерелом натхнення і приписували йому чарівну властивість омолоджувати тіло.
У наші дні в даний напій додають: сиропи, молоко, вершки, мускатний горіх, корицю, перець чилі, ваніль, яйця, арахіс, топінги, коньяк, ром – і це далеко не весь список.
Comments